Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Hoe kan ik geld verdienen met mijn thuisbatterij?
Het is zeker mogelijk geld te verdienen met uw thuisbatterij! Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:
Dynamische energiecontracten
Het is in ieder geval aan te raden om een dynamisch energiecontract af te sluiten wanneer u geld wil gaan verdienen met uw thuisbatterij. Hiermee kan je profiteren van de wisselende energieprijzen gedurende de dag. Door je batterij op te laden wanneer de prijzen laag zijn en energie terug te leveren aan het net wanneer de prijzen hoog zijn, ontstaat de mogelijkheid om een financieel voordeel te behalen.
Onbalansmarkt
Door deel te nemen aan de onbalansmarkt kun je je thuisbatterij gebruiken om te reageren op fluctuaties in vraag en aanbod van elektriciteit. Dit kan extra inkomsten genereren, hoewel het complexer is en kennis vereist. Door gebruik te maken van een EMS systeem en de Bliq App krijgt u hier inzicht in.
Bliq-app
De Bliq-app geeft u de mogelijkheid om te kiezen waarvoor u uw thuisbatterij wil gebruiken. Wilt u vooral uw zelfconsumptie verhogen of juist dynamisch handelen. U kunt uw thuisbatterij hier zelf op instellen op één van de volgende keuzes: ‘zonnestroom laden’, ‘geoptimaliseerd laden’, ‘dynamisch handelen’, of ‘onbalans handelen’.
Zijn er subsidies beschikbaar voor thuisbatterijen?
Het is momenteel mogelijk om in Nederland de BTW terug te vragen. Dit laat u 21% besparen op de investering op uw thuisbatterij!
Verder bieden wij op onze site u informatie aan over eventuele financiële voordelen of regelingen. Zie Algemene subsidies voor particulieren.
Hoeveel zelfconsumptie kan ik bereiken met een thuisbatterij?
Met een thuisbatterij kan het zelfconsumtiepercentage van opgewekte zonne-energie oplopen van 100%. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat er geïnstalleerd is. Een groot deel van de energie die je zonnepanelen opwekken kunt u dus zelf gebruiken, in plaats van deze terug te leveren aan het net. Dit kan leiden tot besparingen op je energierekening.
Kan ik mijn thuisbatterij gebruiken als back-up bij stroomuitval?
Ja, Bij de thuisaccu’s van Bliq, die BatteryStorage aanbiedt, is het mogelijk om deze als back-up te laten dienen bij stroomuitval. Niet alle thuisbatterijen zijn standaard uitgerust met deze functie, bent u hierin geïnteresseerd dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen, zo kunnen wij u het juiste advies geven.
Hoeveel energie kan een thuisbatterij opslaan?
De opslagcapaciteit van thuisbatterijen varieert en kan (bij sommige modellen) modulair uitgebreid worden om de opslag van de accu te vergroten. Als u een thuisbatterij heeft met een capaciteit tussen de 5 en 15 kWh kunt u genoeg energie opslaan om een gemiddeld huishouden enkele uren tot een dag van stroom te voorzien. Ook dit is afhankelijk van uw energieverbruik.
Wat zijn de kosten van een thuisbatterij?
De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van de capaciteit en het merk. Door contact met ons op te nemen kunnen wij u adviseren op basis van uw eigen situatie en behoeftes om u zo de juiste prijs aan te kunnen bieden.
Kan ik als particuliere gebruiker subsidies of vergoedingen ontvangen voor een laadpaal?
Voor particulieren zijn er geen subsidies of vergoedingen voor een laadpaal thuis. De subsidies en vergoedingen zijn alleen voor laadoplossingen voor zakelijke doeleinden.
Hoe kan ik bij een eigen laadpaal de kosten declareren?
In slimme palen zit een backoffice systeem waar na installatie de kosten automatisch worden gedeclareerd. De laadpaal communiceert de gemaakte kosten aan stroom via dit systeem met de verantwoordelijke voor de kosten. Deze kosten worden vervolgens teruggestort op de rekening van de gebruiker.
Wat doet een backoffice systeem in een laadpaal?
Een backoffice is een software oplossing die belangrijke laadgegevens van uw laadstation bijhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit cloud gebaseerde systeem kun je de kosten met de werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen.
Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fasen aansluiting?
Het verschil tussen 1-fase en 3-fasen stroomaansluiting is de hoeveelheid stroom die geleverd kan worden aan je laadstation. Een 3-fase aansluiting is efficiënter dan een 1-fase aansluiting. De 3-fase aansluiting kan drie keer zoveel vermogen verzenden en levert stroom met een constante snelheid.